“Türkiye’de COVID-19 Kısıtlamaları Altında Film Yapımlarında Güvenli Çalışma Koşulları ve Alınması Gereken Önlemler” Kılavuzu

Tarihin en büyük küresel salgınları arasına gösterilen Covid-19 tehlikesinin boyutlarını hepimizin maddi ve manevi zorluklarla ‘’tecrübe’’ ettiğimiz karantina sürecinde, birlikteliğimiz kalıcı bir dayanışmaya dönüştü.Salgının çok uzun bir zaman diliminde yok olmayacağı bilgisiyle; tehlikenin tamamen geçmediği ama alarm seviyesinin düşürüldüğü  ‘’yeni normal’’ diye ifade edilen bu dönemde; ‘’ film setlerinde yeniden hangi koşullarda çalışılabilir?’’ sorusu bizleri kapsamlı bir arayışa ve kaçınılmaz olarak çalışanı kollayan, koruyan bir rehber/kılavuz hazırlamaya yönlendirdi.

Bizden önce küresel salgınla tanışan yurt dışındaki meslektaşlarımızın tecrübeleri yol gösterici oldu. Sağlık Bakanlığının yönergelerinden yararlandık. Türk Tabipler Birliği ve İş Güvenliği uzmanlarının desteklerini aldık. Yapım temsilcileriyle görüşmeler yaptık. Ve her şeyden önemlisi sektördeki tüm birimlerde çalışan meslektaşlarımızın taleplerinin karşılık bulmasına çalıştık.

Yoğun, hummalı bir süreç sonunda hazırladığımız  ”Türkiye’de COVID-19 Kısıtlamaları Altında Film Yapımlarında Güvenli Çalışma Koşulları ve Alınması Gereken Önlemler” adlı ılavuzumuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.