Kostüm Tasarımcısı ve Asistanı Ulusal Meslek Standartı

Sinema Televizyon Sendikası olarak, 10.06.2016 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu ile sektörümüze ilişkin öncelikle “8” mesleğin standardını yapmak için protokol imzaladık. İmzaladığımız protokol sonrasında öncelikle “1./2. ve 3: Yönetmen Yardımcısı”, “Devamlılık Asistanı” ve “Time Code Asistanı” mesleklerinin standardına ilişkin çalışmaları tamamladık. Başladığımız çalışmanın devamı olarak Kostüm Tasarımcısı ve Asistanı taslak metin oluşturduk. Bu taslak metini oluştururken Mesleki Yeterlilik Kurumunun da aldığımız öneriler ışığında Dacum (Developing A Curriculum)Yöntemi ile çalıştık. Fakat bu taslak metinler,  sizin değerli görüş ve önerileriniz olmadan tamamlanmış olamayacağı için verilen yasal süre dâhilinde (26 Haziran 2017’e kadar) ilişikteki formla bize görüş ve önerilerinizi bildirmenizi rica ediyoruz. Gelen görüşlere göre nihai şeklini alacak olan meslek standardımız M.Y.K ‘nın oluşturacağı “Kültür Sanat” komitesinin görüşüne sunulacak ve daha sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu yönetim kurulu tarafından onaylanarak resmi gazete de yayınlanacaktır.  Böylece mesleğimiz ve sektörümüz adına yasal düzenlemeler yapabilmek ve sinema, televizyon alanındaki mesleklerin hukuki açıdan tanınması için önemli bir adım atmış olacağız.

Meslek Standardı öncelikle mesleğin icrası aşamasındaki en temel, vazgeçilemez adımları göz önünde bulundurmaktadır. Burada amaç mesleğin icrası aşamasında geçilen adımları meslek dışından kişilerin de rahatlıkla anlayabileceği nitelikte anlatmaktır. İlişikte bahsi geçen meslek tanımlarının taslak metinini bulacaksınız.

Görüş ve önerileriniz için: info@sinematvsendikasi.org

Sinema Televizyon Sendikası

MYK İlgili Makam Yazısı