11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü’nün de pandemi ilan ettiği Covid-19 salgını, pek çok sektör gibi Sinema TV Sektörü’nü de durma noktasına getirmiştir.

Ülkemizde gitgide büyüyen ve aynı oranda istihdam sayısı da artan Sinema TV sektöründe; büyük bir çoğunluğu haftalık ya da günlük yevmiye ücretlerle çalışan ve birikim yapmaları mümkün olmayan set emekçileri, gelinen noktada önemli ölçüde mağdur duruma düşmüşlerdir. Ayrıca sektör çalışma dinamikleri gereği, set işçilerinin büyük bir kısmı ilgili kurumların desteklerinden faydalanamadığı saptanmıştır.

Salgının ekonomik etkilerinin artması sonrası, lider eğlence servisi Netflix zor durumda olan set çalışanları için 100 Milyon Dolarlık bir destek yapacağını duyurdu ve ardından bu miktarı 150 Milyon Dolar’a yükseltti. Söz konusu duyuru üzerine Netflix, Sinema ve TV Sendikası ve İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) ile temasa geçip bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Bu ortaklığın sonucunda, proje alanı oluşturularak “Covid-19 Acil Yardım Desteği” Sinema TV Sektörü çalışanları için başvuruya açılıyor.

Covid-19 salgını sonrası işsiz kalan, maddi desteğe ihtiyacı olan Sinema TV sektörü çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla Netflix’in sağlayacağı 4 milyon TL maddi desteği, Sinema TV Sendikası ile İKSV’nin organizatörlüğünde adil ve şeffaf şekilde, tek seferlik maddi destek olarak verilecektir. Destek programı kapsamında çok sayıda Sinema TV Sektör çalışanına 2.500TL tutarında destek verilmesi amaçlanmaktadır

Başvuru yapmak isteyen kişilerin, sitemizde yer alan başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmaları gerekir.

Başvuru formunu için tıklayınız.

Örnek başvuru formunu PDF olarak bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Başvuru Rehberini indirmek için tıklayınız.

Meslek Ağacını indirmek için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular sayfamıza ulaşmak için tıklayınız.